Passivhus i Skødstrup

Passivhus i Skødstrup

Huset i Skødstrup opføres som passivhus udregnet på baggrund af PHPP beregningsværktøjet. Huset har et energibehov til opvarmning på 15 kWh/m2, og opfylder dermed kravet til passivhuse.

Selvom der fra kommunens side var et krav om, at huset skulle opfylde kravet til passivhuse, ønskede husets beboer ikke at gå på kompromis med størrelsen på klimaskærm og vinduesarealet. Når man skal bygge lavenergi, gælder det om at få huset så kompakt som muligt. Derfor er et toplans-hus det nemmeste udgangspunkt for at lave passivhuse. Ønsker man et hus i et plan, går det ud på at minimere arealet på væggene, dvs. ikke have så højt til loftet. Desuden skal man ikke have for store vinduespartier. Netop det med lavt til loftet og små vinduer, går ofte imod de ønsker som en bygherre har, da et hus med højt til loftet og dejligt og godt lysindfald betyder en del for, hvordan huset opleves.

Husets bygherre valgte at benytte ISOBYG´s 50 cm blok, for at sikre en u-værdi der var tilstrækkelig lav, til at ønsket om store vinduespartier og højt til loftet blev muligt. Selvom 50 cm væg kan lyde som meget, ville en normal hulmurs-konstruktion have medført yderligere 8-10 cm tykkere vægge, og dermed en reduktion i beboelsesarealet på ca. 6 m2.

Lavenergi i Silkeborg

Næste reference

Lavenergi i Silkeborg