Funkis i Viborg

Funkis i Viborg

Det arkitekttegnede hus i Viborg er i to plan, hvoraf kælderen består af garage og beboelse. Huset er tegnet af Quattro Arkitekterne i Viborg. Det er placeret på skrånende grund med en fantastisk udsigt ud over søerne. Huset er på ca. 300 m2.

Kælderen og garagen er bygget med ISOBYG 30 og 40 cm blokke samt 50 mm drænplader fra ISOBYG, hvilket sikrer en højt isoleret kælder og garage. Normalt undlades endestykkerne ved hjørnerne i kælder for at få maksimal sammenstøbning, hvilket har bevirket at ekstra afstivning i hjørnerne var nødvendig pga. manglende endestykker og en “kun” 30 cm blok

Huset har mange store vinduesspænd, med spænd på over 4 meter, og arkitekterne har derfor udnyttet det faktum at det er let og billigt at lave en stærk betonkonstruktion med store spænd i ISOBYG. Flere steder i bygningen er der indsat bærende søjler, som støbes direkte i ISOBYG systemet, hvilket sikre at søjlerne er isoleret og ikke skaber kuldebro i konstruktionen. Bl.a. ved den udvendige terrasse står flere søjler. Søjlerne laves ganske simpelt ved at benytte en udvendig isolering med 10 cm EPS på hver side samt et 19 cm endestykke, samtidig med at der benyttes en 19 cm binder i stedet for den normale 14 cm. Normalt ved en 40 cm blok er der 20 cm isolering udvendig og 5 cm indvendig, men her er der 10 cm isolering på begge sider. Herved opnås en søjle med udvendige mål på 40×40 cm og en indvendig betonsøjle på 30×19 cm. ISOBYG´s fleksibilitet gør det nemt at lave søjler uden brug af HEB / I-bjælker i stål.

Lavenergi i Tjærborg

Næste reference

Lavenergi i Tjærborg