Aktivhuset i Randers

Aktivhuset i Randers

Huset er et 2-plans hus på 277 m2 med kælder, som er bygget ind i en skrænt. Det er opført med ISOBYG´s gamle 40 cm blokke i hvid EPS med u-værdi 0,13.

Selforsynende med energi = plushus / aktivhus

Huset er et plushus / Aktivhus, med et negativt varmeforbrug på 5 kWh pr. m2. Det betyder at huset producere mere energi end det forbruger til varmt vand og opvarmning. Således er de årlige omkostninger til varme og varmt brugsvand 0 kr., samtidig med at huset også producere elektricitet til det daglige elforbrug.

Det lave energiforbrug er opnået gennem en kombination af lave u-værdier, lavenergi vinduer, jordvarme og solceller. Uden bidraget fra solcellerne opfylder huset stadig kravet til et klasse 1 hus (ca. det samme som BR2015), idet forbruget er på 35 kWh pr. m2

Huset er forsynet med et 6 kWh anlæg fra GaiaSolar. Anlægget er integreret i husets garagetag og tjener samtidig som tagbeklædning. Således fremstår solcellerne som en integreret del af huset.

Natursten på facaden

Husets facader er beklædt med puds og sort granit. Granitklinkerne måler 40×100 cm. og er 20 mm. tykke. De er ophængt på et system udviklet af MefaNordic Facadeophæng til natursten. Skinnesystemet er fastgjort i betonkernen, og fliserne er limet med en special lim til facadefliser og facadeplade.

Rækkehuse med ISOBYG

Næste reference

Rækkehuse med ISOBYG