Etagedæk støbt i beton

Mange ISOBYG huse støbes med et betondæk på stedet. Man kan også nemt bruge elementdæk, men her skal der ofte støbes ovenpå igen for at få gulvvarme slanger i.

Støbes dækket på stedet bliver det mellem 15-25 cm. tykt inkl. gulvvarme, hvorved man har sparet ca. 8-10 cm. tykkelse, som i stedet giver øget lofthøjde.

Spænd op til 8½ meter er mulig, hvilket gør at mange huse kan slippe for bærende skillevægge, og dermed bevarer maksimal frihed for i fremtiden at fjerne indvendige vægge.

Nedenstående fremgangsmåde kan også benyttes til at støbe sit tag.

Ofte støbes dækket på stålplader, som fx. HODY Dæk eller Comfloor. 
Pladerne spænder fra ofte fra ydervæg til ydervæg.
Ofte støbes dækket på stålplader, som fx. HODY Dæk eller Comfloor, som er profilerede stålplader, hvor bunden af pladen virker som armering.
Pladerne spænder ofte fra ydervæg til ydervæg.
Inden pladerne placeres går man klar med understøtning.
Stålpladerne understøttes inden der kan støbes på dækket.
Når pladerne er lagt ud, kan gulvvarme slangerne placeres. Herved undgåes en arbejdsgang, ved at få støbt slangerne ind i dækket med det samme.
Etagerne støbes sammen med lodret jern, ligesom der bukkes jern fra væggen ind i dækket.
Hos ISOBYG har vi erfaring med at etagedækket kan spænde op til 8½ meter i frit spænd. Jo længere spændet jo mere jern skal der i bunden. Og er spændet kun 3½ meter som vist ovenfor, så behøver man ikke jern i bunden, da pladerne i sig selv virker som træk armering.
Når jernet i dækket er placeret, kan dækket støbet med beton. Afhængig af spændet skal man påregne at påføre dækket flydesparten efter støbning.