Der findes mange forskellige løsninger, som kan anvendes i forbindelse med ISOBYG´s byggesystem og sokkelløsninger.
Den klassiske løsning, hvor der først støbes et randfundament således man kommer ned i frostfri dybde, vil blive illustreret på de følgende billeder.
-
-
Ovenstående detalje illustrerer princippet med ISOBYG-sokkel løsninger, hvor man vælger at trække blokkene ned under jorden. Dvs. at man gør væggen til en integreret del soklen. Formålet hermed at at mindske linietabet. Det vil groft sagt sige at man minimere varmetabet gennem soklen. Ønsker man at minimere linietabet endnu mere end ved ovenstående, kan man vælge at placere en ekstra lecablok ovenpå randfundamentet. Herved kommer linietabet ned under de anbefalede 0,1 W/mK. Se mere her
-
-
Ovenstående vises en sokkel-løsning på en kælder, hvorfor der er placeret lodret jern op i væggen. Det første skifte ISOBYG placeres ovenpå leca-blokken og fæstnes med fliseklæb.
-
-
Klæben smøres ud i et tyndt lag, og tænderne i blokken presses ned i den våde klæb. Det er meget vigtigt, at blokkene placeres helt tæt sammen. Radonsikring placeres under den tynde del af blokken, og kan senere trækkes med ind under gulvisoleringen. Herved lukkes der effektivt af for radon, når det bliver støbt.
-
-
Inden og under støbningen er det vigtigt, at man sørger for at dækker tænderne på oversiden af blokkene af, så de ikke fyldes med beton. ISOBYG anbefaler at man placere to skifter inden man støber.
-
-
Unders støbningen af gulvet fylder man også den første blok minimum halvt op.
-
-
Ønsker man at bringe linietabet yderligere ned – hvis man fx. går efter klasse 0 eller passivhuse – kan man med fordel vælge en tyndere lecablok, og så efterfølgende klæbe EPS på ydersiden.